Wikia

Stel een vraag...

Rum is volgens de Europese wetgeving:

1. een distillaat uit suikerriet dat 2. onder de 96% alcohol moet worden gedistilleerd en 3. de organoleptische kenmerken moet hebben van rum.

Rums kunnen worden gedistilleerd in een zogenaamde pott still of een column still. In de pott stills worden over het algemeen de meer aromatische rums (hoge-esterrum) gedistilleerd en in de column stils de zogenaamde light rums. Het kan worden gedistilleerd uit melasse, suikerrietsap of suikerrietsiroop.

Over het algemeen zijn de rums die in flessen verkocht worden in de landen blends. Dit houdt in dat er diverse typen rum worden gemengd om zodoende een constante kwaliteit van het desbetreffende type/merk te krijgen, maar nog meer om tot een voor de verkoper uniek product te komen.

Rum kan puur gedronken worden, of als mengsel met bijvoorbeeld cola (de zogenaamde Cuba Libre of baco, van bacardi-cola). Ook kan rum gebruikt worden om mee te koken.

Wikipedia - Rum

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki